A tasak tartalma 1,25 kg gyümölcshöz + 0,5 kg cukorhoz elegendő, melyből 1,75 kg lekvár készíthető. A kifejezetten sárgabarcklekvár készítéséhez kifejlesztett Haas Quittin zselésítőszerrel az Ön lekvárja gyorsan elkészíthető, vitaminokban gazdag és lágyan kenhető marad, élénk színét pedig tartósan megőrzi.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
A gyümölcsöt alaposan mossa meg, magozza ki, turmixolja vagy darálja le, majd ezután mérje meg. A gyümölcspépbe jól keverje bele a Haas Quittin zselésítőszert. Állandó keverés közben forralja fel (magas hőfokon) a gyümölcsös-zselésítőszeres keveréket. A forrásban lévő péphez adja hozzá a cukrot, keverje össze, majd újra forralja fel, és forrástól számítva 5 percig főzze. Az előre alaposan elmosott és lecsepegtetett üvegeket töltse peremig, és azonnal zárja le.