A dió az egyik legértékesebb csonthéjasunk az egészség jelképe, bőségesen tartalmaz zsírsavat, fehérjét, ásványi anyagokat és vitaminokat. Ásványi anyagok közül kiemelten magas a kalcium, kálium, magnézium foszfor, cink, mangán tartalma. Vitaminokból főként B1, B2, E és C vitamintartalma jelentős.
Védőgázas csomagolásban.
A magnézium részt vesz a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban.
Az E-vitamin hozzájárul a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.
A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez.
Összetevők:
Étkezési dióbél, cukorliszt (cukor, burgonyakeményítő)
Átlagos tápérték adatok 100g termékben:
Energia: 2248 kJ / 539 kcal
Zsír: 31,8 g
- amelyből telített zsírsavak: 3 g
Szénhidrát: 53,2 g
- amelyből cukrok: 51,2 g
Fehérje: 8,1 g
Só: 0,01 g
Magnézium: 121 mg 33 % NRV*
E-vitamin: 1,82 µg 15 % NRV*
Vas: 2,16 µg 15 % NRV*
*NRV: Táplálkozási beviteli referencia érték felnőttek számára.
Javasolt napi beviteli mennyiség: 100 g