Hozzávalók a következő recepthez: Gesztenyés krémes
A tésztához:
2 csomag Dr. Oetker Leveles tészta (2*275 g)
A krémhez:
800 ml tej
500 ml hideg habtejszín
1 tasak Dr. Oetker Habfixáló
125 g gesztenyemassza
1 tasak Dr. Oetker Házi Krémes krém
A díszítéshez:
125 g gesztenyemassza
Elkészítés
1
Előkészítés
A tepsit (kb. 30x40 cm) sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.
2
Elkészítés
A leveles tésztákat egy munkalapon egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk, majd az előkészített tepsibe helyezzük. A tésztát villával megszurkáljuk, és az előmelegített sütő középső részébe toljuk, és a tésztalapokat egymás után aranybarnára sütjük.
Alsó és felső sütés: 200 °C
Légkeveréses: 180 °C
Sütési beállítás: Középre
sütés: kb. 10 - 12 perc
A krémhez a házi krémes krémport a tasakon szereplő leírás szerint, konyhai robotgéppel (habverő) hideg tejjel felverjük. A házi krémes krémhez hozzákeverjük a gesztenyemasszát. Az egyik tésztalap köré sütőkeretet helyezünk, vagy egy magasfalú tepsibe tesszük, és a gesztenyés krém felét a tésztára simítjuk. Ezután a hideg habtejszínt a habfixáló hozzáadásával, konyhai robotgéppel (habverő) kemény habbá verjük. A tejszínhab felét a krém tetejére simítjuk, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. A maradék gesztenyés krémet rákenjük a tésztára, majd a maradék tejszínhabot is rásimítjuk a krémre.
Díszítéshez a gesztenyemasszát a sütemény tetejére reszeljük, majd a kész süteményt hűtőszekrénybe helyezzük. Legalább fél napig puhulni hagyjuk, majd éles késsel felszeleteljük, és tálaljuk.