Lorenzo Barna rizs
Kezdetben minden fehér rizs barna színű. A rizsszemek maghéjának lehántolásával keletkezik a barna rizs. További feldolgozás folyamán a csíra és a korparéteg eltávolításával a barna szemekből fehér rizst állítanak elő. A Lorenzo barna rizs hosszú szemű, tápértéke és rosttartalma magasabb, főzési ideje hosszabb, több vizet igényel a fehér változatokénál. Finom és népszerű rizsfajta, rendszeres fogyasztása hozzájárul az egészség megóvásához.
Elkészítés
1:2 arányban a kívánt mennyiségű hosszú szemű rizshez vizet mérünk ki és felforraljuk. A rizst olajon megpiríthatjuk, ízlés szerint sózzuk vagy fűszerezzük, majd a vizet a rizsre öntjük. Röviden megkeverjük és lefedve, lassú tűzön 20-22 percig főzzük. A tűzhelyről levéve, a kívánt puhaság eléréséig további 4-5 percig fedő alatt hagyjuk. Melegen tálaljuk.