Mézeskalács fűszerkeverék 0,8-1 kg tészta ízesítéséhez.
Hozzávalók mézeskalács házhoz és aprósüteményhez: 50 dkg liszt, 1,5 dl méz, 1 egész tojás, 5 dkg margarin, 13 dkg porcukor, 1,5 kávéskanál szódabikarbóna, 1 csomag Mézeskalács fűszerkeverék.
Elkészítés: a megolvasztott mézes és margarint elkeverjük a porcukorral, a tojással és a fűszerkeverékkel. A lisztet elkeverjük a szódabikarbónával, majd apránként adagoljuk a mézes keverékhez. Az elkészült tésztát 5-6 órán keresztül állni hagyjuk, majd fél centi vastagra nyújtjuk, és a kívánt formára szaggatjuk. A sütőt melegítsük elő 180°C-ra, és a süteményt süssük aranybarnára.
Tipp: az elkészült süteményeket helyezzük zárható edénybe, és helyezzünk mellé egy félbevágott almát, így a sütemény visszapuhul.