Tengeri só
Cserélje le a konyhájában a sót finomított tengeri sóra! A tengeri só legalább hetvenféle ásványi-anyagot és nyomelemet tartalmaz, melyek fontos szerepet töltenek be a szervezetben.
A sófogyasztásunk sokszorosa a szükségesnek. Nem arra szeretnék itt senkit bíztatni, hogy egyen több sót. Ellenkezőleg. Ha már sózunk, sózzunk úgy, hogy az élvezeti értékén kívül legyen élettanilag hasznos dolog benne. Ezt el tudjuk érni a finom szemcsés tengeri só használatával.
A tengeri só nemcsak vitaminokban, ásványi anyagokban, hanem bróm- és jódvegyületekben is igen gazdag. Hatására felgyorsul a szövetek méregtelenítése, a tápanyagok jobban felszívódnak, szabályozzák a szövetek pH-értékét, és a bőr hosszún időn keresztül hidratált marad.
A tengeri sóban lévő ásványi anyagok szükségesek a szervezet só-víz háztartásának egyensúlyozásához, nélkülözhetetlenek az izmok és az idegek, és gyakorlatilag minden más sejt működéséhez.