Tartósítószer keverék befőttek tartósításához. Egy tasak Befőtt tartósító (40 g) 5 kg gyümölcshöz elegendő.
FELHASZNÁLÁSI JAVASLAT
Készítsünk szirupot: 1,9 liter vízhez adjunk ízlés szerint 50-75 dkg cukrot vagy Haas Natural Glukonon édesítőszer granulátumot. Tetszés szerint adjunk hozzá fahéjat, szegfűszeget, majd forraljuk fel. Az alaposan megtisztított gyümölcsöket (a nagyobbakat félbevágva) tegyük a szirupba, és újraforrásig főzzük. A gyümölcsöket szedjük át a megtisztított üvegekbe. A szirupot újra forraljuk fel, eztkövetően keverjük bele a Haas Befőtt tartósítót, majd a forró szirupot töltsük a gyümölcsökre, hogy azokat ellepje. Az üvegeket azonnal zárjuk le. A szobahőmérsékleten kihűlt kompótokat helyezzük száraz, hűvös helyre.